Na een tijdje niks van mij te hebben laten gehoord hier een update. Allereerst over mijn moeder. Ze is al sinds eind vorig jaar gestopt met de chemo. Dat "gezeik". is nu eindelijk voorbij. Maar ze is nog steeds niet beter. Iedereen denkt wel dat, omdat ze niet meer onder behandeling is, ze beter is. Dat is niet zo. Deze behandelingen waren preventief.

Een paar weken geleden is ze bij de pijnpoli geweest, omdat ze erg veel pijn had in de knieën, de borst die er nog wel aan zit en haar arm. Daar heeft ze een medicijn gekregen dat niet de pijn weg haalt, maar de pijn uitschakelt in de hersenen. Dit houdt in dat normaal gesproken de hersenen pijn registreren. Deze medicijnen schakelen dat uit. Er zitten wel erg veel bijwerkingen bij. Ze kon zich moeilijk concentreren. En ze werd er erg emotioneel van. Op dit moment is ze met die pillen aan het afbouwen, maar als gevolg dat ze weer meer pijn heeft.

Als de pijn zo erg blijft wil ze haar ander borst er ook nog af laten halen. Ze heeft wel toekomstplannen. Ze heeft er genoeg van om de hele dag thuis te zitten en "niks" te doen. Daarom wil ze een bedrijfje beginnen om ander moeders te helpen met hun problemen. Dit wil ze doen met haar ervaring. Hier heeft ze wel een papiertje nodig, namelijk dat van Ervaringsdeskundige. Op dit moment doet ze eerst een cursus boekhouding. Maar door de pillen kan ze zich moeilijk concentreren. Maar het gaat al beter dan wat het was.

Misschien ook interessant voor jou?