Borst

Het is alweer een tijdje geleden dat ik over mijn moeder heb geschreven. Ze is inmiddels al een tijdje thuis. Ze is ruim een week in het ziekenhuis geweest. Ik heb haar bijna elke dag nadat ik uit school kwam bezocht. We hebben daar samen geluncht.

Ik heb veel met haar gelachen. Want met de operatie hebben ze de wond niet dicht genaaid, maar dicht geniet. We maakte al geintjes over dat ze met een "tacker" was dicht gemaakt.

Ze is ook al een aantal keer na haar ontslag uit het ziekenhuis er toch weer geweest, omdat ze vocht moest laten wegzuigen. Na de operatie is er een bult onder haar arm ontstaan waar het vocht zich gaat ophopen. Er is al een keer 200 ml uitgehaald en laatste keer was 160 ml. Dus statistische gezien gaat het de "goede" kant op.

Knieën

Naast dat ze vocht laat weghalen is ze ook bij de orthopeed geweest voor haar knie. Daar is ze al geweest voor de laatste operatie. Toen vroeg de arts aan mijn moeder wat de prioriteit had of haar knie, of haar borst. Haar borst deed het meest pijn, dus die mocht er eerder af. Nu is die er dus af, is de operatie voor bij en is ze weer bij hem geweest.

Er is nu afgesproken dat ze op 6 mei een kijk operatie krijgt. Hij gaat dan kijken wat er aan de hand is. De orthopeed gaat zelf opereren. Hierdoor kan hij zelf bepalen hoe de staat van haar knie is. Hij somde een heel aantal opties op voor na de operatie. Het kan namelijk zijn dat de pijn weg is en het op gelost is. (Hier gaan we natuurlijk ook van uit.) Het kan ook zijn dat de pijn tijdelijk weg is. Of dat er niks veranderd. Maar het kan ook erger worden. Meer pijn, of zelfs dat het niet meer te genezen valt. Dan wordt er ook gekeken of ze in aanmerking komt voor een kunst knie.

Dit alles gebeurt bij haar rechterknie. Maar haar linkerknie doet ook zeer!

Misschien ook interessant voor jou?