In dit eerste deel word je meegesleurd in het voorafgaande verhaal van "De Knieën".

Mijn moeder heeft al jaren last van haar knieën. Ze heeft er veel pijn aan. Voor dat de kanker toesloeg is ze al een aantal keer bij de dokters geweest daarvoor. Ze heeft te horen gekregen dat ze osteoporose heeft. Ze moest om dat tegen te gaan kalktabletten slikken.

Tijden de chemo is haar botten gestel verder achteruitgegaan. En sindsdien doen haar knieën meer zeer. Nu heeft ze laatst een kijkoperatie gehad, en daar is lekker in haar knie geroerd. Daar is uitgekomen dat ze geen problemen heeft met haar meniscus, maar dat het slijtage is. Daar is wel wat aan te doen. Dan gaan ze de knie doorzagen en vastzetten. Normaal staat de knie in de X stand, maar dan wordt hij in de O stand gezet.

Misschien ook interessant voor jou?