(2 van 5) Ren voor je leven! Of dat van iemand anders?

(2 van 5) Ren voor je leven! Of dat van iemand anders?

Vorig bericht in deze reeks: En toen ging het licht uit…

Ik heb geen conditie, maar met de kracht die ik heb ren ik naar het station. Ik dacht dat ik mijn longen was vergeten. Ik ren de singel over en kom bij het station aan, maar ik hoor voordat ik onder het station door ben, de conducteur al fluiten. Ik ren met mijn laatste krachten de trappen op, en de conducteur blijft nog wachten. Ik ben hem daar ontzettend dankbaar voor. Ik plof neer in een lege coupé en probeer op adem te komen.

Ik kijk nog eens goed in de app, en zie dat de trein niet verder gaat dan 's Hertogenbosch. Ik bestel vast een taxi. De verbinding is heel slecht, en kan hem amper verstaan. Als ik weet dat het geregeld is kom ik op station Eindhoven aan, waar ik na 20 minuten kan overstappen naar de trein naar 's Hertogenbosch. In die tussentijd besluit ik om geld te pinnen voor de taxi. Wat zal dat kosten? Ik ben 1 keer eerder met de taxi geweest. Dus wat zal dat zijn? Ik pin 70 euro, en ga weer terug naar de treinen.

Als ik in Den Bosch aankom staat de taxi al klaar. Hij wil mij eerst niet meenemen, omdat er iemand heeft gereserveerd. Ik maak hem duidelijk, dat ik dat ben, en dat ik haast heb. Hij rekent uit dat het zo'n 140 euro gaat kosten, en dat ik moet bij pinnen. We rijden naar de dichtstbijzijnde pinautomaat, maar die weigert medewerking, omdat ik even daarvoor, na twaalven, al gepind heb bij een ander bank. Dus dan maar in Nieuwegein en daar bij mijn eigen bank pinnen.

Ondertussen bel ik mijn familie, en blijkt er voldoende geld te zijn, en betaal ik de taxi.

Volgend bericht in deze reeks: Een nacht als nooit tevoren…

Misschien ook interessant voor jou?