Het is vakantietijd, ook voor mij. Ik ben al 2 jaar bezig met de voorbereiding van de reis. Niet zozeer de reis zelf, maar meer de technische bijkomstigheden.

Polen

Ik ga namelijk woensdag op weg naar Krakau in Polen om daar de Wereld Jongeren Dagen (WJD) te vieren. Ik ben in 2011 naar de WJD in Madrid geweest. Het was een onvergetelijke reis waar ik, in de jaren erna, nog regelmatig flashbacks (lees: herinneringen) heb gehad. Daarom heb ik er nu ook zo'n zin in.

Bisdom Roermond

In de tussentijd is er veel veranderd. Ik ben o.a. verhuisd naar Roermond, wat er ook voor zorgt, dat ik met het Bisdom Roermond mee ga. Na de WJD in Rio van 2013, (waar ik niet bij was), heb ik met onze kapelaan de website wjd2016.nl opgezet. Met daarbij een eigen Facebookpagina. In het bijhouden van deze website, heeft veel tijd gezeten. Dit heeft geresulteerd, dat we met zo'n 60 jongeren vanuit ons bisdom vertrekken richting Polen.

Social media

Tijdens de WJD zal ik via de website en de social media het thuisfront op de hoogte houden, met het publiceren van blog artikelen en foto's en video's. Ik heb in de afgelopen jaren veel video's bewerkt, maar steeds op mijn computer. Nu moet ik, met de beperkingen van de WJD, toch video's bewerken. Dit houdt dus in, dat ik dit op mijn mobiel moet doen, en de internet verbinding niet heel goed zal zijn. Dit zorgt echter voor een grote uitdaging. Om met de mogelijkheden die ik heb toch mooie berichten de wereld in te sturen.

Vakantie voorbereiding

Nu ik alleen nog de laatste dingen bij elkaar moet sprokkelen, om mijn koffer te vullen, merk ik écht dat de vakantie is aangebroken. Bij het schrijven van deze blog zit ik heerlijk, in het zonnetje, op het balkon van mijn moeder van het mooie uitzicht te genieten. Puur genieten.

Dus nu een paar dagen even lekker uitrusten en dan daarna vol energie naar Polen.

Misschien ook interessant voor jou?