Stage

Het is begin april 2010 als ik stage moet gaan lopen. Ik was bekend met PHP en dacht daar een mooie stageplek in te kunnen vinden. Voor mijn stage was ik al bekend met de PHP taal en dacht, daar zou ik wel meer van willen leren. Op school had ik niet voor niets vrijstelling van gehad.

Toen ik niets kon vinden ben ik bij de stagecoördinator geweest en die zei: "Ga maar bij EyeFactory kijken." Ik ben daar naartoe gegaan voor een gesprek en wat bleek er werd niet geprogrammeerd in PHP maar in C#. Dat was wel even schrikken aangezien ik pas een paar lessen C# had gehad. Uiteindelijk moest ik wat en ben bij EyeFactory gaan stagelopen.

EyeFactory

Mijn stage verliep zo voorspoedig dat er al snel een einde aan kwam. Aan het einde van mijn stage zij een collega, we willen dat je blijft. Anders binden we een touw om jou en je bureaustoel heen. Aangezien ik het zo naar mijn zin had, heb ik op school gevraagd of ik van opleidingsvorm kon veranderen. Ik deed namelijk de BOL opleiding bij het MBO. En wat bleek, ik mocht BBL gaan doen wat inhoud 4 dagen stage en 1 dag school. Ik heb de opleiding dan ook afgerond hierin.

Voordat ik op 24 april 2012 mijn diploma kreeg wist ik al dat ik bij het bedrijf mocht blijven. Een voorwaarde was wel dat ik met het bedrijf mee moest richting Roermond en dat ik uit huis ging. Zo gezegd zo gedaan. Ik ben op 27 april 2012 verhuisd naar Roermond en ben daar met een klein team begonnen met werken.

In de loop van de jaren is het gegroeid en is de designafdeling van EyeFactory verdergegaan onder de naam Jill Marketing en gelukkig bleven ze dicht in de buurt en werden ze onze buren.

Kerk en IT

In 2013 ben ik na goede gesprekken begonnen met Kerk en IT als hobby. Het werd zo serieus dat ik op mijn verjaardag in 2017 mijn bedrijf heb laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Het jaar wat daarop volgde stond in het teken van veel uren per week en weinig vrije tijd. Ik had geen enkel moment echte rust, behalve dan de vakantie. Verder was ik bijna geen weekend rustig thuis omdat ik, of andere verplichtingen had, of ik voor Kerk en IT bezig was.

Toen ik van de zomer ben begonnen met de zusters in Tegelen te helpen besefte ik dat ik veel meer voldoening had met het werk voor mijn eigen bedrijf. Dit heeft mij doen besluiten om na bijna 9 jaar mijn contract op te zeggen en fulltime aan de gang te gaan bij Kerk en IT.

Afscheid nemen bestaat niet

Ik heb altijd met veel plezier gewerkt bij EyeFactory en ging altijd fluitend naar het werk, het is toch een stukje van mijn leven geworden. Dus ik zal er, na vandaag wel vaak aan de mooie tijd terugdenken waar ik veel geleerd heb.

Vandaag op 2 november (Allerzielen) is het mijn laatste werkdag en voelt het ook alsof er een stukje bij mij afgestorven. Sinds de dood van papa heb ik altijd moeite met afscheid nemen dus ook vandaag. Daarom kom ik zeker nog wel eens langs als ik niets te doen heb.

Voor nu: Team EyeFactory en Team Jill, bedankt! Adieu en tot ziens!

Misschien ook interessant voor jou?