De eucharistie was zoals inmiddels vertrouwd een feest zoals elke dag in Soná. Op 17 januari was het 40-jarige jubileum van de eeuwige professie zuster Maria Amparo die op 17 januari 1979 naar Soná kwam, vanuit de grens met Costa Rica, om het missiewerk van de zusters van Heilig Hart van Catharina Volpilcelli in Soná voort te zetten. In 1980 was er een dictatuur in Panama. De stichter van de congregatie was de Nederlandse missionaris priester Nicolaas. Hij reed rond met de gekregen auto vanuit Nederland en riep elke dag om dat over 15 minuten de heilige mis was.

De zuster is heel blij dat zij haar leven aan God heeft toevertrouwd. Ze hoopt dat veel jongeren van de WJD de roeping krijgen om priester, religieus, trouwen en de kerk te dienen.

We kregen voor de deelgroepen de volgende vragen mee.

  • Kan ik zeggen dat ik een kind van God ben?
  • Kan ik zeggen dat ik een broeder of zuster ben van de andere?
  • Ben ik als een kind van God echt aan het leven en in welke concrete daden probeer ik als een kind van God te leven?

Na een kwartier kregen we van de diverse antwoorden en getuigenissen in wat God met ons leven doet en hoe wij werkelijk een kind van God kunnen zijn. In onze naaste zien we de andere als kind van God en weten dat we onze naaste liefhebben als ons zelf. Dus als we weten dat een kind van God zijn de andere het ook zijn. Dat we het weten dat we dat we kinderen van God zijn, het durven te zijn, en het durven uit te dragen.

In de avond hadden we een openingsdiner. We hebben daar getoost met wijn. Alcohol drinken is niet toegestaan tijdens de wereld jongeren dagen.

17 januari 2019

Misschien ook interessant voor jou?