Ik schrijf dit op het moment dat ik in de lucht zit. We zijn onderweg met een groep Nederlanders op weg naar Panama voor de Wereld Jongeren Dagen (WJD) 2019. We zijn zojuist vertrokken vanaf Schiphol airport waar we de hele middag hebben doorgebracht.

Ik ben Marco ik ben 28 jaar en dit wordt mijn 3e WJD. Ik ben in 2011 met het aartsbisdom Utrecht mee geweest naar Madrid. Sinds ik in Roermond woon, ga ik dan ook met het bisdom Roermond mee. In 2016 ben ik naar Krakau geweest en nu dus naar Panama.

Wat ik nu al kan zeggen is dat de reis compleet anders is. We zijn naar Krakau met de bus gegaan en nu dus met het vliegtuig. Het is voor mij de 2e reis die ik in het vliegtuig maak. De eerste keer was naar Lourdes. Daar is dit veel verder. Ik ben dus ook niet gewend aan vliegen.

We zijn vanochtend begonnen met de H. Mis waar Mgr. De Jong het had over het thema van de WJD "Zie de dienstmaagd des heren". We moeten dienstbaar zijn aan elkaar. Dit werd letterlijk gedaan door de koffers van andere mee te dragen naar het station.

Na de rit met de trein kwamen we op Schiphol aan waar de mede pelgrims en de mensen van de VNB ons opwachten. En nadat we elkaar begroet hebben gaan we stap voor stap door het proces heen.

Na heel relaxt en met veel ontmoeting door alles heen waren hebben we gewacht om te boarden. Na een groepsfoto gemaakt te hebben zijn we het vliegtuig ingestapt. Het duurde uiteindelijk nog een tijd voor we gingen taxiën en het taxiën duurde ook nog een half uurtje en voordat we de lucht in gingen. Ik was totaal niet bang. Ik heb het gefilmd maar alleen de lampjes waren te zien. Het was buiten veel te donker.

Dat is het voor nu. De komende 3 weken zal ik jullie regelmatig op de hoogte houden o.a. met de vlogs van Katholiek Leven die ik samen met Femke maak. Tot binnenkort.

Misschien ook interessant voor jou?