Vandaag hadden we de H. Mis met de bisschop Audilio van Santiago de Veraguas op het plein van de San José kerk in Soná. Na de Mis hebben we een processie gelopen en kwamen weer op het plein uit. Daarna zijn we met het gastgezin teruggegaan naar huis en daar troffen we goede vrienden aan die aan het oefenen waren voor een groot feest.

Op een gegeven moment zijn we naar het water gegaan waar we even van de natuur konden genieten. Het is in Panama elke dag warm, dus wat afkoeling is wel lekker.

Nadat we terugkwamen hebben we tijd met ons gastgezin doorgebracht. We kregen cadeaus van het gastgezin. Onder andere een T-shirt met I Love Panama er op. We hebben dat meteen aangetrokken en gingen naar de speciaal bereide tafel. Daar kregen we tijdens het eten van traditionele Panamese gerechten ook een typische Panamese dans te zien. Dit was fantastisch. Daarna hebben met een Piñata gevochten waar veel snoep uit kwam.

In de avond hadden we een licht processie rond de kerk. Na afloop hadden we een grote barbecue "Gran Matanza" met natuurlijk ook dans. Ik heb op de eerste ochtend in Panama van Jada een vlaggetje gekregen. Daarna heeft ze mij de kerk in gebracht. Dit was voor mij een bijzonder moment. Mede ook doordat ze alle dagen naar mij toe kwam. Ook tijdens de licht processie liep ze met mij mee. Toen ik met Mgr. de Jong zat te eten bij de barbecue werd er omgeroepen dat er gedanst ging worden. Ik zei tegen monseigneur dat Jada mij zou komen opzoeken. En ja hoor daar kwam ze al aan. Dat was een heel ontroerend en toch vreugdevol moment.

19 januari 2019

Misschien ook interessant voor jou?