We hebben de nacht doorgebracht in het vliegtuig. Het was een lange nacht. Dit komt omdat we achter de nacht aanvliegen. Op het infotainmentsysteem zie je precies waar het nacht is. Aangezien we met de draaiende aarde meevliegen moeten we per uur 40 km extra vliegen om hetzelfde op de grond te bereiken.

Naar het oosten vliegen zou dus sneller moeten gaan. Op het systeem zien we de lokale tijd van waar we ons bevinden. Ik denk dat om 1 uur op te schuiven je zo'n 80 minuten moet wachten.

Dit betekent dat de nacht heel lang duurt. En als je dan bedenkt dat slapen in een vliegtuig niet handig is. Het lawaai is niet het probleem, maar een juiste slaaphouding. In een stoel slapen is niet alles.

Maar als de uren zo langzaam gaan betekent dit ook dat de zonsopgang heel lang duurt. En dat is prachtig om te zien.

Na een voor WJD-begrippen een lekkere maaltijd is het nu tijd voor gebed. Wat is er mooier dan deze zondag in de hemel te beginnen met Gebed en Breakfast. Over anderhalf uur landen we in Bogota waar we in het vliegtuig kunnen blijven zitten en doorvliegen naar Panama-City

Misschien ook interessant voor jou?