Het is deze tijd twee jaar geleden dat de wereld jongeren dagen waren in Panama en het is ook een jaar geleden dat ik op vakantie was bij mijn lieve familie in Soná.

Ik heb de afgelopen dagen veel foto’s terug gezien. Vandaag in de kerk had ik heel veel flash backs. Ik moest de hele tijd denken aan mijn familie en mijn vrienden in mijn geliefde Soná.

Terwijl ik aan het bidden was stelde ik mij voor hoe het was in Soná tijdens mijn verblijf daar in mijn vakantie. Alle herinneringen kwamen naar boven. Ik liep als het ware door de straten van Soná en het was echt. Doordat ik alle foto’s had gezien van de plekken waar ik was geweest kon ik de beelden goed voor mijn geest halen. Het was alsof ik weer in Panama was, zoals ik het mij herinner, niet zoals het nu is op dit moment.

Ik ben vandaag in Soná, El Marañón geweest, in Panama stad, in Playa Arrimadero, en Salto de las Palmas en Cerro Plata. En dat allemaal in een half uur tijd.

Ik mis mijn lieve familie, ik mis mijn lieve vrienden. Ik zou zo graag op dit moment het vliegtuig willen pakken naar Panama. Mijn vliegticket zou morgen gaan maar de regering heeft besloten om überhaupt de vluchten van- en naar Zuid-Amerika te blokkeren. Ik heb zelf mijn vliegticket al afgezegd maar als ik dat niet had gedaan dan had ik alleen heen gekund en kon ik niet meer terug. Ik weet niet of dat zo’n groot probleem is. Ik zou het niet erg vinden om in Panama te blijven, maar niet dit jaar.

Ik hoop dat volgend jaar januari en februari ik het vliegtuig kan pakken van- en naar Panama, en dat ik daar mijn lieve familie en vrienden kan opzoeken. Ik zou nu ook kunnen gaan, maar dan is het niet zo als ik het me herinner. We zijn naar allerlei plekken geweest en dat kan nu niet. Dus ik zou nu wel naar mijn familie kunnen gaan maar dan zit ik daar drie weken stil. Eerst minimaal een week in quarantaine en dan twee weken stilzitten bij mijn familie en dan naar huis. Als ik thuis ben mag ik weer in quarantaine. Ik ga veel liever naar het strand toe of van de mooie natuur genieten. Het belangrijkste voor mij om naar Panama te gaan is niet de natuur, is niet Panama stad maar dat is om bij mijn familie te zijn, de uitstapjes dingen komen vanzelf wel.

Misschien ook interessant voor jou?