Ik was afgelopen dagen bij de conferentie van de missionaire parochie in Breda met de Canadese priester fr. James Mallon als hoofdspreker. De eerste dag begon met de Heilige Mis. Dat was echt een feestje. Na de mis was er tijd voor ontmoeting. Ik heb in een half uur tijd heel veel verschillende mensen uit mijn recente verleden ontmoet, maar ook mensen die ik soms als meer dan 10 jaar niet had gezien. Het was een grote reünie.

Tijdens de conferentie werd de situatie van de kerk in Nederland geschetst aan de hand van duidelijke voorbeelden. Ook zat er veel humor in. Ik dacht bij het laatste onderdeel dat dat fr. James Mallon net een cabaretier was. Hij is een priester, die met zoveel luchtigheid, moeilijke problemen kan schetsen. Maar het was een goede mix van luchtigheid en gebed.

De eerste dag zei fr. James Mallon dat hij ons slapelozen nachten toewenst. Nou dat is gelukt. Ik kon afgelopen nacht amper in slaap komen. Ik zat nog vol energie van de fantastische conferentie. Het was echt een post-corona feestje. Van de COVID-19 was niets te merken, alleen maar de vreugde van het delen in geloof. Het was een soort Wereld Jongeren Dagen, maar toch ook weer niet. Ik had het voor geen goud willen missen. Het was echt een verrijking van mijn geloof.

Maar nu, nu komt het moeilijkste. Het in de praktijk brengen. Er is zoveel besproken waar je hoofd van ontploft. Maar zoals fr. James Mallon zei: “De Eucharistische aanbidding in de motorkamer van de parochie”. Dus ik zal wel de nodige uren nodig hebben om dit allemaal te verwerken en het in praktijk te brengen.

In ieder geval heb ik iets concreets overgehouden aan de conferentie: een nieuwe favoriet.

Passion - Shine Like Stars [Live From Rehearsals]

Misschien ook interessant voor jou?