Ik ben eind 2019 in aanraking gekomen met de Neocatechumenale weg (De Weg). Ik heb daar een aantal catecheses gevolgd en begin 2020 sloten we deze af met een conviventie. Dat is een soort retraite. Nadat conviventie was afgelopen ging Nederland in een lockdown. We zijn verdergegaan via Zoom, maar tijdens de crisis is de gemeenschap uit elkaar gevallen. Nu een aantal jaren later nu alles weer mogelijk is om te ondernemen volg ik dezelfde serie catecheses opnieuw. Het is een soort herhaling, maar toch zijn er ook aspecten die zeer actueel zijn zoals de oorlog in Oekraïne. Ik ben gedurende de pandemie verbonden gebleven met de Weg en het heeft mij er ook doorheen geholpen. Ondanks dat ik niet overal aan mee kon doen heeft het mij veel hoop, vreugde en vriendschap gegeven. Ik kan mij niet een leven zonder voorstellen.

Het heeft gisteravond flink geregend. Vanochtend in de vroege ochtend was het droog en heb ik de foto’s gemaakt bij de zusters Birgitinessen in Weert waar we dit weekend verblijven. Het is zaterdag, dus ja, ook het gras moet gemaaid worden.

Misschien ook interessant voor jou?