Het is Pinksteren, de Heilige Geest daalt neer over ons.

Dit weekend is raar, fantastisch, vermoeiend, geweldig en gezegend.

Ik zal het proberen uit te leggen. Ik heb vrijdagavond bij vrienden taal- en computerles gegeven. Het werd laat en de volgende dag gingen we verder. Op de vooravond van Pinksteren heb ik voor het eerst in mijn leven de vigilie gevierd van Pinksteren welke een echte vigilie is. Een wake. Een afsmeking van de Heilige Geest. De mis was grotendeels in het Nederlands, maar andere stukken waren weer in het Italiaans. Ook Portugees, Spaans en Engels kwamen die avond aan bod.

Nadat ik laat thuis was en meteen ben gaan slapen was vanochtend de feestelijke Hoogmis met Pontificale assistentie van onze bisschop. Het was ook weer fantastisch en óók daar heb ik de gave van de Heilige Geest afgesmeekt.

Terwijl ik dit schrijf ben ik onderweg naar mijn mama om Pinksteren te vieren. In ons land is het gebruikelijk om ook een tweede Pinksterdag te hebben. Het is een vrije maandag die ik altijd bij mijn familie vier. Nu onderweg in de trein komt er een vrouw naar mij toe die alleen Frans en Engels spreekt. Een tijdje later stappen twee toeristen in uit Barcelona en ook daar kan ik Spaans mee spreken.

Dus dit weekend staat in het teken van diversiteit van talen en de warmte en vriendelijkheid van de mensen dichtbij en de naasten die je ontmoet in de trein.

Ik beschouw mijzelf niet als een talenwonder. Ik ben een echte bèta. Maar ik denk dat de Geest mijn hart opent voor de verschillende talen onder de volkeren.

Misschien ook interessant voor jou?