Ik kan mij zorgen maken, vrolijk zijn, bedroefd, teleurgesteld, ergeren enzovoort. Maar echt opvliegerig worden, agressief en moordlustig zijn dat ben ik niet snel. Ik zie altijd het goede in de mens en in Gods schepping.

God is mens geworden en heeft onze emoties beleefd. Maar ik vraag me af of Jezus wel eens getwijfeld heeft aan de Vader. Zou Jezus gedacht hebben: “Mijn Vader heeft een fout gemaakt toen hij de fruitvliegjes schiep.”?Alles heeft een reden bij God. Misschien heeft God de fruitvliegjes geschapen om de mensen te leren om zelfbeheersing en rustig te blijven in alle omstandigheden.

Ik vind één fruitvliegje niet zo erg. Maar die irritante beestjes vermenigvuldigen zich zo snel dat het een plaag wordt. Als je rustig zit te eten of te werken dan sjezen ze voorbij en werken ze op mijn zenuwen.

Ik wilde bij deze blog eigenlijk een foto van een fruitvliegje doen. Ik heb een goede marco-objectief waar ik dat mooi mee zou kunnen doen, maar die beestjes zijn nou niet bepaald rustig. Ze zijn alleen rustig als ze dood zijn. Maarja, zelfs de elektrische vliegenmepper weten ze te omzeilen. Dan maar het moordwapen fotograferen wat ook handig is om mee over het raam te vegen en sporen achter te laten. Dus ja, het plaats delict moet nog gereinigd worden.

Misschien ook interessant voor jou?