Bij mijn wandeling door het Stadspark de Kartuis kwam ik drie karakteristieken van de vier seizoenen tegen. Er waren knoppen van takken die aan het uitlopen waren. Niet iets wat je aan het einde van de zomer zou aantreffen, maar meer in de lente. Daarnaast waren er nog wat enkele bloemen te vinden en scheen de zon nog lekker. Al waren er ook tekenen te zien dat de herfst zijn intrede aan het doen is. Misschien heeft het meer met de zomer te maken, maar de bladeren waren al aan het vallen. Door de klimaatverandering worden de bomen eerder kaal, niet van het afsterven voor de winter, maar door de droogte van de zomer.

Naast de seculiere kunstobjecten in het park zijn er ook de beelden van Sint Jozef en Onze Lieve Vrouw. Het is best wel treurig om te zien hoe Sint Joep in een achterbuurt woont. Ik denk dat hij niet zoveel last heeft van de tocht, maar een beetje isolatie zou hem kunnen helpen met het betalen van de rekeningen om zijn gezin te onderhouden.

Maria bij de ingang van het park wordt altijd getypeerd door de tralies die voor haar zijn gemaakt met een groot hangslot er op. Vandaag op de gedachtenis van de heilige naam van Maria dacht ik hoe treurig zij gevangen zit. Een potje Monopoly zit er niet in voor haar.

Misschien ook interessant voor jou?