Na de vermoeiende en emotionele momenten van afgelopen dagen was het opnieuw een vermoeiende dag. Het verschil met de dagen bij pater Roberto is dat vandaag emotioneel niet vermoeiend was, maar lichamelijk. Het begon met de wekker die om 04:30 in de morgen afging. Ik als Nederlander dacht: "We hebben afgesproken om 5 uur, dus dan zorg ik dat ik wakker ben." Maar ik had beter moeten weten. Nadat ik wakker was en klaar stond keek ik op mijn mobiel. De afspraak om naar de rivier te gaan was verschoven naar 6 uur. Uiteindelijk bleek het 7 uur te worden.

Na het ontbijt bij de familie van oom Cheo gingen we naar de rivier. Het was een fantastische dag. Maar er waren nog meer lichamelijke uitdagingen. De zon stond te branden en wederom een beetje verbrand. En het zwemmen in het water kost ook veel energie dus in de middag ging ik wat slapen.

Maar genoeg met de negativiteit. Het is allemaal relatief. In de middag gingen we met een boot naar Piedra del Sol (Steen van de Zon). Het is een overblijfsel van de oudheid voordat de Spanjaarden Panama veroverde. Ik kan nog uren schrijven over de fantastische tijd bij de rivier. Het is echt genieten hier. Bekijk de foto's en oordeel zelf.

Misschien ook interessant voor jou?