Om 4:30 vanmorgen ging de wekker. Na een lange rit kwamen we aan in de valei van Anton. Daar gingen we naar de dierentuin wat erg gezellig was. Na de lunch bezochten we de slapende Indiaan. Het is een berg landschap dat de vorm heeft van een jonge slapende indiaanse vrouw, die volgens de legende verliefd was geworden op een knappe Spanjaard.

De legende:Luba, een rebelse vrouw, de jongste dochter van een plaatselijke cacique, werd smoorverliefd op een van de Spaanse soldaten die haar volk onderwierpen, en minachtte de liefde van Yaraví, een dappere krijger die haar met zijn ziel liefhad. Hij voelde zich geminacht voelde, en maakte een einde aan zijn leven.

Toen zij zich haar fout realiseerde, berouwvol en zeer bedroefd, besloot zij haar volk niet te verraden; zij verloochende haar liefde en zwierf in wanhoop tot zij op de groene savanne dood neerviel. Liggend op de grond nam het lichaam van de mooie jonge vrouw de vorm aan van een berg. De legende van Luba is aanwezig in het geheugen van de gemeenschappen die vandaag rond El Valle leven, en is ook een belangrijke geografische referentie voor de inwoners.

Misschien ook interessant voor jou?