Vandaag is een meervoudige vreugdevolle dag. Het is een grote #ThrowbackThursday. Het is een dag met vele herinneringen.

Koningsdag

Voor mijn internationale vrienden die niet zo bekend zijn met Nederland zal ik proberen uit te leggen in het kort wat we vandaag vieren. Vandaag viert Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, jonkheer van Amsberg zijn verjaardag. De koninklijke familie noemen we ook wel de Oranjes. Dit is de reden dat alles in Nederland oranje kleurt zoals ook met het voetbal. Dus we zijn in de wereld niet te herkennen aan onze rood-wit-blauwe vlag, maar aan de kleur oranje.

Roermond

In 2012 had ik net mijn studie afgerond. Op vrijdag 27 april 2012 ben ik verhuisd naar Roermond. Toen was er op 27 april nog geen Koningsdag, maar we hadden Koninginnedag toen nog op 30 april. Omdat maandag 30 april 2012 een vrije dag was, heb ik ervoor gekozen om op de vrijdag ervoor te verhuizen. Dan kon ik het lange weekend gebruiken om mijn huis in te richten. Nu 11 jaar later besef ik dat ik gezegend ben met deze kans die ik gekregen heb. Ook woon ik nu het langste in hetzelfde huis.

Getijdengebed

Als derde ben ik dankbaar voor de verjaardag van de Getijdengebed App. Het is gelanceerd op 27 april 2015 en viert nu dus de achtste verjaardag. Het heeft veel mensen geholpen met beginnen met bidden, en heeft een boost gegeven aan roeping met Kerk en IT.

Dus vandaag heeft alle reden om dankbaar te zijn.

Misschien ook interessant voor jou?