Op een heerlijke vrije Hemelvaartsdag ben ik even de natuur in geweest om te gaan wandelen. Uiteraard horen daar bij mij ook foto's bij. Dus bepakt en bezakt met mijn cameratas en bijbehorende accessoires de natuur in. Ik wilde een langere wandeling maken, maar ik ben alleen bij Hammerveld blijven steken. Er was zoveel te zien. Mijn aandacht werd gefocust op insecten.

Als ICT'er moet ik natuurlijk denken aan bugfixes.Voor degene die het verhaal niet kennen waar de term "bug" vandaan komt zal ik het kort uitleggen. In de begindagen waren er hele grote computers die hele ruimtes in beslag namen. Toen op een gegeven moment er een lieveheersbeestje (Ladybug in het Engels) op de printplaat van de computer ging zitten werd het beestje geëlektrocuteerd en veroorzaakte het dat de stroom door het beestje heen bleef stromen. De computer werkte niet, tot frustratie van de bouwers. Toen het lieveheersbeestje is weggehaald, werd de kortsluiting opgeheven en werkte de computer weer.

Mijn werk bestaat vaak uit uren onderzoeken wat het probleem is en als je het uiteindelijk gevonden hebt is het vaak maar één regeltje code wijzigen en het werkt weer.

Misschien ook interessant voor jou?