Ieder nadeel heb zijn voordeel

Ieder nadeel heb zijn voordeel

Vaak zoeken mensen allerlei redenen om niet naar de bloedbank te gaan om te doneren. Maar ik kan van elk punt van negativiteit ombuigen naar iets positiefs.

Ik geef geen bloed maar plasma. Dit duurt langer. Je bent een uur bezig. Een voordeel is dat je van de vriendelijke gastvrouw wat lekkers krijgt. Een roze koek, een suikerwafel, fanta, appelsap. Noem maar op. Helemaal gratis. Het doneren kost je niets anders dan tijd.

In de tijd dat je daar zit kan je levenloos naar de TV kijken, of je maakt een praatje met de super vriendelijke mensen.

Als ik klaar ben en naar huis ga, heb ik altijd kramp als ik op de fiets wil stappen. Dus ik als problem-solver ga niet meer met de fiets. Ik ben daardoor langer buiten en beweeg meteen heel veel.

Als ik de volgende dag wakker word, ben ik slap. Ik ben duizelig tot de lunch. Dit is niet gebruikelijk, maar mijn lichaam werkt zo. Ik heb het geluk dat ik freelancer ben en plan een ochtend vrij. Dan heb ik meteen wat ontspanning.

Het is altijd een feest om naar Sanquin te gaan. Het belangrijkste is dat je een goede daad voor je medemens doet. Het is dus een echte win-win situatie.

Misschien ook interessant voor jou?