Vandaag was ik op bezoek bij een vriendin in 's-Hertogenbosch. Als je in Den Bosch bent dan moet je natuurlijk een Bossche Bol eten. Bij aankomst was het restaurant bij De Groot helemaal vol. Zij zijn de makers van de Bossche bol. Met goede moed gingen we na een restaurant bij het water. Gelukkig levert De Groot ook aan andere restaurantjes. Dus daar storten we ons op de echte Bossche bol. Tijdens het slachten van het gebakje bedacht ik mij dat ik vergeten was om een foto te maken. Maar dankzij een weddenschap hoe lang het geleden was konden we nog een Bossche bol eten. Omdat we het beide half goed hadden hebben we hem maar gedeeld.

Nadat we aan het water gezeten hadden zijn we met de rondvaartboot door 's-Hertogenbosch gegaan. Onze gids Martin wist veel te vertellen op een hele aangename en ontspannen manier. Na de tocht van 1,5 uur op de buitenvaart en de binnenvaart gingen we een hapje eten.

Het was heerlijk op het terras. Het eten was lekker, we konden veel herinneringen ophalen en er was een lekker zonnetje.

Als slot van deze geweldige dag gingen we naar de Sint Janskathedraal. Na het begroeten van Onze Lieve Heer ging ik meteen naar het graf van mijn voorouders. Ik kon de grafsteen goed op de foto zetten. De vorige keer dat ik bij hen was was het erg druk in de kathedraal. Toen een enthousiaste vrijwilliger ook de geschiedenis kon vertellen, kon ik mij goed voorstellen dat er veel veranderd is in mijn familie. We zijn niet meer zo rijk. Ze hebben immers een plek dicht bij het priesterkoor. Ook zijn we niet meer protestanten maar rooms-katholiek. En tja, dat de beenderen niet meer onder de steen liggen, dat had ik wel verwacht. Gelukkig liggen de beenderen vlakbij en brand er in de Sint-Janskathedraal dag en nacht een kaarsje voor hun zielenrust.

Misschien ook interessant voor jou?