Ik ben al bijna mijn hele leven bezig geweest met de zingeving van mijn leven. Ik heb diverse acties ondernomen om erachter te komen wat ik met mijn leven moet doen. Vaak hoor je: "God laat het wel weten wanneer het zover is." Dit is allemaal theorie die je in je hoofd kunt accepteren. Een andere optie is om "je over te geven aan de Heer". Maar ja, niemand zegt hoe dat moet, behalve "Ja, doe maar gewoon."

Ik zit nu in een moment in mijn leven dat ik mij langzaam aan het overgeven ben aan Zijn wil. Ik heb dit jaar een verandering meegemaakt in mijn leven. Het is een woord dat mijzelf heeft veranderd. Ik ben vrijer om in te gaan op Zijn stem. De theoretische overgave wordt langzaam een werkelijkheid in mijn hart.

Ik merk dat dit proces al enkele jaren bezig is. Het thema van de WJD in Panama was "Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar Uw woord". Ik ben contact blijven houden met mijn gastgezin in Soná. Dit contact en het leren van de Spaanse taal heeft mij veel over de woorden van de WJD doen nadenken. Het is langzaam de basis geworden van mijn leven.

In deze jaren zijn er veel mooie momenten geweest. Ook al waren er de jaren van COVID. In deze jaren ben ik veranderd. Ik kan nu tegen de Heer zeggen: "Hier ben ik, zoals Maria." Ik sta meer open voor de wil van God en ik bekijk in alles de positieve kant. Je kunt zeggen dat ik naïef ben, maar dat is niet hoe ik het bekijk. Het is meer een manier om de liefde te laten leiden in het contact met mensen. Soms doet het pijn, maar uiteindelijk wint de liefde.

Nu ik mij bijna volledig aan Jezus toevertrouw, voel ik mij nu al een stuk vrijer. Ik weet dat Hij wil dat ik gelukkig ben. Ik kan dat geluk uitstralen naar anderen. Ik hoef niet hopeloos te wachten op mijn eigen plannen en dan teleurgesteld te ontdekken dat mijn wil alweer niet is wat God wil. Nee, ik voel mij zo vrij dat ik niets meer hoef dan te leven. Niet afwachten op wat komen gaat, maar leven in het hier en nu.

Dus ja, ik ben niet traag van begrip. Het lied hieronder, van de WJD in 2019, is nu pas in mijn hart geland. Het is dus voortschrijdend inzicht.

Aqui Estoy (Here I Am) - Fr. Rob Galea and Ivan Diaz

Misschien ook interessant voor jou?