Sommige dingen ontschieten je bij de waan van de dag. Andere dingen vergeet je nooit.

Vandaag bijvoorbeeld de sterfdag van papa. Als je terugkijkt op mijn blog heb ik er veel over geschreven. Ik heb moeite met mijn eigen teksten te lezen. Dit jaar doe ik dat ook niet. Ik word dan weer helemaal verdrietig als ik dit ga lezen. Nee, vandaag kijk ik alleen maar foto's terug.

Als ik zie wat mijn ouders mij een rijkdom hebben gegeven, kan ik alleen maar dankbaar zijn. De rijkdom die ik bedoel is niet in materiële zin maar de rijkdom van het geloof, de compassie, de naastenliefde. En nog zoveel meer.

Ik kan mijn vader wel zalig prijzen. Maar de grondslag van mijn leven komt natuurlijk van God. Mijn vader heeft, gefundeerd op de Kerk, mij een christelijke opvoeding gegeven. Zonder dit geloof wat mij geschonken is door God had ik nooit zo snel vrede kunnen hebben dat mijn vader negen jaar geleden terugkeerde naar Onze Vader die in de hemel zijt.

Misschien ook interessant voor jou?