Het is maar net welke datum je aanhoudt. Mijn vertrek uit Roermond op 9 januari of mijn vertrek vanaf Nederland op 10 januari. Maar vandaag op 11 januari begint pas de echte reis.

Ik zit op moment van schrijven in de bus van Panama naar Santiago. Dat is de hoofdstad van de provincie Veraguas waar ik de komende maanden verblijf. Ik blijf op verschillende plekken in de provincie. Van daar ga ik met de bus naar Soná.

Het schrijven van deze blog is vrij lastig. Ik moest denken aan een scène van Harry Potter in de Knight Bus in de film: The Prisoner of Azkaban. Daar zegt het hoofd bij de chauffeur: It's gonna be a bumpy ride. Inderdaad het is best hobbelig om foto's te maken. Of teksten te schrijven. Het is een beetje geluk hebben.

Sommige mensen slapen in de bus. Ik kan niet slapen als er babies aan het huilen zijn, de bus alle kanten op gaat en de airco maar licht werkt. De een voetbal kijkt, iemand anders spelletjes speelt in de bus en er komen continu berichtjes bij iedereen binnen.

Maar ja, het uitzicht onderweg is al fantastisch. Het is zo'n 4 of 5 uur in de bus zitten en echt genieten. Ik moet nog wel wat aanpassen aan het klimaat, de tijd, de cultuur en verschillende andere dingen die allerlei herinneringen naar boven brengen. Maar als ik straks in mijn geliefde Soná ben aangekomen dan begint het echte relaxen.

Nu ga ik weer naar buiten kijken en genieten van al het moois.

Misschien ook interessant voor jou?