Ik wil deze blog al heel lang schrijven, maar nu eindelijk met een beetje hulp en veel inspiratie van de Heilige Geest krijgt het nu echt vorm.

Al jaren wil ik graag trouwen en een gezin stichten. Ik weet dat er dan veel veranderd. Zo kan ik niet even op vakantie naar Panama zoals nu. En met een gezin wordt het erg kostbaar. En trouwens, met schoolgaande kinderen is het onmogelijk om naar Panama te gaan, omdat ze geen vakantie hebben in de Panamese zomer.

Maar in het hier en nu heb ik familie en veel vrienden van wie ik hou en voor wie ik bid. Ik vergeet vaak voor mezelf te bidden. En regelmatig onderschat ik ook de kracht van het gebed.

Elke keer als ik merk dat een intentie van iemand waar ik voor bid is verhoord, dan geeft mij dat zoveel vreugde. Ik merk wel dat niet elke intentie wordt verhoord. De gebeden die zijn verhoord hebben allemaal een overeenkomst. Namelijk dat degene die om gebed vragen willen het zelf ook heel graag en diep in hun hart ook echt vertrouwen zij dat God hun verlangen inwilligt.

Als je dit leest, dan kan je denken: "Ik ga Marco meteen een berichtje sturen omdat ik ook een gebed verhoord wil hebben". Maar zo werkt het niet. De authenticiteit is erg belangrijk. God weet wanneer het een toneelstukje is. Bekijk maar de vele selfies. De glimlach is zo nep.

Een ander aspect is dat ik van mijzelf kan zeggen dat ik heel graag wil trouwen. Maar tegelijkertijd heb ik ook mijn twijfels over de verandering van mijn leven die daarbij komt. Dus ja, ik ben authentiek in mijn hart dat ik oprecht wil trouwen. Dus als ik zoveel voor mijzelf zou bidden, dan heb ik volgende week een vriendinnetje, en ben ik binnen no-time verloofd en getrouwd.

Het punt is dat God weet wat goed voor mij is en waar Hij mij in het leven plaatst. Als ik kijk naar het werk wat ik doe, dan heb ik vaak te weinig besef wat voor een uiteindelijk effect het heeft in de harten van de mensen. Dus vanuit dit perspectief weet ik dat ik noodzakelijk ben voor mijn werk en dat God mij gebruikt als een instrument en ik mag werken in Zijn wijngaard.

Dat ik nu niet wordt opgeslokt door het gezinsleven geeft mij de vrijheid en de vreugde om voor mijn familie en vrienden te bidden. Dat is ook een vorm van liefde die ik kan geven.

Geen echtgenote hebben betekent niet dat ik alleen ben of eenzaam. Nee, juist niet. De liefde in mijn hart wil eruit en toont zich in gebed. Dat is denk ik de hoogste vorm van liefhebben. Dat is ook waar de boodschap van Jezus steevast over gaat: Liefde.

Als je een oprecht en concreet gebed hebt, dan weet je mij te vinden. Maar als je oprecht 1 miljoen euro wilt hebben kun je beter meedoen aan de loterij. 😀

Misschien ook interessant voor jou?